(Nederlands) Fleur Agema over het vluchtelingenprobleem

This article is only in Dutch.. or try to learn the language and return in 5 years.. or try google Translate.

20 comments

 1. D66, groen links, partij voor de dieren hebben ook geen oplossing voor de oorzaak op andere continenten. Het zogenaamde samenwerken met andere landen die toch vooral voor eigen gewin bezig zijn zal ook niet leiden tot het wegnemen van de oorzaak. Er is geen enkele partij in NL die het aandurft om vanuit een visie een meerjarenplan uit te voeren en uit te leggen vanuit een beeld waarbij wij als wereldverbeteraar op willen treden. De tijd is er simpelweg nog niet rijp voor.

  1. @Robert van Megen – dat kan je GL en de PvdD niet kwalijk nemen, die hebben nooit regeringsverantwoordelijkheid gedragen… Wie weet wat zij zouden doen met ontwikkelingssamenwerkingsgelden

 2. Er moet met onmiddellijke ingang aan drastische geboortebeperking gedaan worden in Afrika. Daarnaast moeten de westerse landen investeren in het vruchtbaar maken van de woestijn (NB. Deze is van nature zeer vruchtbaar) door grootschalige transafrikaanse irigatie projecten uit te voeren met kennisoverdracht. Tegelijkertijd moeten de nomadische stammen geleerd worden dat kaalvreten en verder trekken principiële afbraak betekent. Zij moeten leren het land te onderhouden. Dan moet er een culturele omslag gemaakt worden door de rivaliserende stammen waardoor zij gaan samenwerken en niet naar eeuwenlang gebruik elkaar te bestrijden. Kortom, het westen moet lokaal helpen en Afrika moet willen werken aan hun toekomst. Naar het westen vluchten lost op termijn niets op; het brengt slechts de zaak uit evenwicht en zal uiteindelijk de meest humaan denkende mensen tot polarisatie brengen.

  1. Wilders is een schoothondje van het bedrijfsleven net als Mark Rutte. Rutte zegt altijd dat Wilders te links is om mee samen te werken, maar dat is een leugentje waar helaas veel arbeiders in trappen die er niet op vooruit gaan door het stemgedrag van deze twee partijen… Als je wil dat de gemiddelde Nederlander er op vooruit gaat moet je links stemmen. Als je tot de rijkste 10% hoort zit je goed bij VVD en PVV

 3. Punten 4 tm 11 in het partijprogramma is toch zo slecht nog niet. Of heb ik dat nu mis. Daar is veel voor te zeggen. Punt 2 is misschien extreem maar best te overwegen. Iedereen heeft het in de crisis flink voor de kiezen gekregen. Het mag nu wel tijd worden dat we er duidelijk op vooruit gaan.

  1. Wilders is een schoothondje van het bedrijfsleven net als Mark Rutte. Rutte zegt altijd dat Wilders te links is om mee samen te werken, maar dat is een leugentje waar helaas veel arbeiders in trappen die er niet op vooruit gaan door het stemgedrag van deze twee partijen… Als je wil dat de gemiddelde Nederlander er op vooruit gaat moet je links stemmen. Als je tot de rijkste 10% hoort zit je goed bij VVD en PVV

 4. Goed verhaal, zeker! Wat een fantastisch bebossingsplan, waarom hebben we hier niet eerder over gehoord? Alleen zullen we met jouw stemadvies over 100 jaar in eigen land een voedselprobleem hebben, want: geen Nederlandse boeren (en dus Nederlandse voedselveiligheid) meer. Er zal een goede prijs en bescherming voor Nederlands voedsel moeten komen, en daarin voorzien deze partijen niet.

 5. Zolang wapenproducerende landen financieel belang hebben bij oorlogen zal er niets wijzigen. Na 50 jaar lang met Memisazakjes geleurd te hebben is het land nog steeds naar de kloten door corrupte lokalen en westerlingen.
  Besef je KRACHT als consument en boycot “belanghebbende” economien

 6. Alhoewel ik de oplossingen die hier worden aangedragen nogal naïef vind, en slecht onderbouwd (“is dit haalbaar? Ja, dit is haalbaar” daar overtuig je niemand mee), ik ben het ermee eens dat de PVV vanGeert Wilders de grootste mislukking in de Nederlandse politieke historie is, gerekend vanaf het allereerste moment in de 19e eeuw, misschien nog exclusief de NSB, alhoewel het er niet ver vanaf zit!
  Want ik heb nog niets anders gehoord van meneer Wilders en zijn partij dan onintelligente retoriek, geen oplossingen behalve belachelijke, onuitvoerbare plannen en leugens. Deze man verrijkt zich aan de zwakte van de democratie. Als hij nu ineens van de aardbodem zou verdwijnen, met zijn partij, wat zou dat heerlijk zijn! Ik zou denken: God bestaat toch, en ook de gerechtigheid!

 7. Zijn wij ons ervan bewust dat een 1 jarige hier in NL net zoveel vervuild als een arme Afrikaan zijn hele leven? De arrogantie van een rijke blanke Nederlander/Europeaan.

 8. Hoe naïef kun je zijn.
  Vanaf mijn lagere schooltijd wordt er al aandacht gevraagd voor Afrika. Telkens weer gaven arme mensen in de rijke landen geld wat voor een deel verdween in de zakken van de rijke mensen in de arme landen.
  Zo werkt het dus niet Laten we Afrika helpen om zichzelf te helpen. Zoals van Walter van Hien voorstelt.

 9. 1 van de grootste problemen in de Afrikaanse landen is met name de Jeugdwerkeloosheid en corruptie. In landen als Somalie ligt de jeugdwerkeloosheid rond de 40 a 50 %, als je alle Afrikaanse landen bij elkaar optelt kom je op een gigantische hoeveelheid jeugd die niets te doen heeft. Jeugd die vaak woont in systemen die door en door corrupt zijn. Net weer een heel stuk over het Zuid Afrikaanse onderwijs zitten lezen, waarmee het westen overigens niets te maken heeft, maar wat wel door en door corrupt is. Deze en vele andere problemen zullen toch echt door de Afrikaanse leiders en hun bevolkingen zelf moeten worden aangepakt. Daar kan je je als westen ook weer niet tegen aan bemoeien, want dan ben je weer die oude koloisator die het wel even komt zeggen, hoe het moet. Dus, geef de Afrikaan vooral de know how to tackle climate change en andere problemen, maar laat ze het vooral zelf doen. En, mocht je als EU toch zo nodig een bak geld willen geven, hou er dan op de 1 of andere manier controle op, zodat het niet in de zakken van de Mugabes verdwijnt, en zijn naaste clanleden.

 10. Er is maar één oplossing voor dit wereldwijde probleem en dat is geboorte beperking………ook al jaren een heikel thema wat steeds gesust wordt door de groene hullies.
  Twintig jaar geleden is de club van tien miljoen opgericht om ons wakker te schudden……..en na twintig jaar hebben ze gelijk gekregen, in die twintig jaar is onze populatie gestegen naar 17 miljoen…..en ja geen wonder dat we steeds meer dichtslibben! En maar weer dure wegen bouwen wat niets oplost! Té vol!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *