Hoe bomen met elkaar communiceren

Een tijdje geleden was er een interessante TEDX Talk van Suzanne Simard. Met haar experimenten toonde zij aan hoe bomen met elkaar communiceren

Groot ondergronds netwerk

Bomen en planten zijn onder de grond allemaal met elkaar verbonden door een gigantisch netwerk van wortels. Met de wortelsystemen van deze bomen kunnen bomen en planten zaken als zuurstof en stikstof aan elkaar uitwisselen. Maar ook voedingsstoffen. Heeft er een boom zorg nodig van een andere dan kunnen zij elkaar ondergronds helpen. Een hele boeiende wereld waar eigenlijk maar heel weinig mensen van weten.

“A forest is much more than what you see,” says ecologist Suzanne Simard. Her 30 years of research in Canadian forests have led to an astounding discovery — trees talk, often and over vast distances. Learn more about the harmonious yet complicated social lives of trees and prepare to see the natural world with new eyes.”

Suzanne Simard

https://www.youtube.com/watch?v=Un2yBgIAxYs

 
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *